Al-Anon 13. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Niet divu, že AA aj Al-Anon zdôrazňujú dôležitosť žiť len jeden deň po dni. Ako veľa vzácneho často na uvažovanie premrháme tým, že sa trápime nad svojimi chybami z minulosti a premeškanými príležitosťami! Ako často nás naše krízové predstavy zrádzajú, až začneme špekulovať o tom, „čo sa teraz stane“.

Včerajšok nemá nijakú hodnotu okrem skúseností, ktoré môžeme využiť preto, aby boli dnešok a budúcnosť oveľa plodnejšie.

Zo začiatku to môže byť zložité zbaviť sa týchto negatívnych návykov zmýšľania. No je to úľava zistiť, že sa môžeme zbaviť bremien z minulosti a očakávať budúcnosť namiesto toho, aby sme sa jej báli.

Pripomienka na dnešný deň

Cennou „ľútosťou za minulosťou“ môže byť poznanie, že sme niekoho zranili. Takýto žiaľ sa dá často vyliečiť tým, že týmto ľuďom budeme prejavovať láskavosť vždy, keď to bude možné. Žiaľ za premeškanými príležitosťami však môže byť z našich myslí odstránený tak, že odteraz sa budeme snažiť robiť múdrejšie rozhodnutia.

Modlitba

„Modlím sa, aby som bol zbavený nutkania trápiť sa kvôli minulosti a aby som nedovolil svojmu pesimizmu maľovať čierne obrazy toho, čo sa môže stať zajtra.“

Myšlienka

„Maj na mysli, že žiť môžeme len v súčasnosti a že všetko ostatné je buď minulosť alebo je to neisté.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár