Al-Anon 12. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Zúfalstvo! Koľkí kvôli nemu trpíme! Napriek tomu si neuvedomujeme, že je to obyčajný nedostatok viery. Nemôžeme byť zúfalí, ak sme ochotní obrátiť sa k Bohu a prosiť ho o pomoc. Keď máme problémy a nevidíme východisko, je to len preto, že si predstavujeme, že naše riešenia závisia na nás. Musíme si pripomínať, že naša ľudská múdrosť a dôvtipnosť často zlyhali a nepriniesli výsledky, v ktoré sme dúfali.

Možno naše preťažké bremená spôsobili, že sme stratili vieru, ktorú sme raz mali, vo vyššiu moc, ako sme my sami. Možno viera nikdy nebola súčasťou nášho života a nie sme presvedčení o tom, že ju potrebujeme.

V Al-Anon objavujeme, že realita a účinnosť viery ako sily k dobrému, môže byť naozaj prejavená. Keď sa vzdáme premáhajúceho problému a dovolíme Bohu, aby ho vyriešil za nás, zisťujeme, že v našich životoch má svoje miesto Boží princíp.

Pripomienka na dnešný deň

Prirodzená viera je skutočne darom a napriek tomu nikdy nie je odopretá tým, ktorí cítia potrebu na niečo sa upnúť a sú ochotní o to usilovať. Keď vedome podriadim svoju vôľu Božej, vidím, ako v mojom živote viera naozaj funguje.

Myšlienka

„Budem hľadať útechu v neochvejnej viere, lebo bez nej som bezmocný a sám…“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár