Meditácia: Deň po dni s Al-Anon 22. august

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Ak mi ostrý tŕň alebo črepina prepichne ruku, čo urobím? Veľmi rýchlo to z ruky odstránim. Určite by som to tam nenechal, aby ma to bolelo, až kým by to začalo hnisať a nainfikovalo celé telo.

Ale čo robím s tŕňmi rozhorčenia a nenávisti, keď preniknú moje myšlienky? Nechám ich tam a sledujem, ako rastú a zároveň veľmi trpím kvôli narastajúcej bolesti?

Je pravda, že rozhorčenie a nenávisť sa oveľa ťažšie vytrhujú z našich myšlienok ako fyzický tŕň z prsta, ale na tom závisí toľko veľa, že urobím všetko preto, aby som ich odstránil skôr, než sa ich jed rozšíri ďalej.

Pripomienka na dnešný deň:

Ak naozaj nechcem byť zranený a ak som si istý, že mi sebaľútosť neposkytuje akési tajné uspokojenie, podniknem všetky potrebné kroky, aby som svoju myseľ oslobodil od bolestivých myšlienok a emócií. Najlepší spôsob, ako to robiť, nie je nekompromisným uplatnením vôle, ale nahradením týchto bolestivých myšlienok myšlienkami lásky a vďačnosti.

Myšlienka:

„Ty nemáš ani zďaleka moc ublížiť mi ako mi musí byť ublížené.“ (William Shakespeare: Othello)

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár