Al-Anon 18. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Do Skupiny raz prišla jedna žena, aby zistila, ako môže dosiahnuť, aby jej manžel prestal piť. O alkoholizme toho vedela naozaj veľa; prečítala o tom množstvo kníh. Teraz chcela dať príležitosť Al-Anon.

Po šiestich mesiacoch navštevovania Al-Anon a čítania jeho literatúry mohla o Al-Anon hovoriť samé pekné veci až na to, že nad ničím nebola naozaj bezmocná. Mala svoj vlastný spôsob, ako tento program používať.

Chodila aj na otvorené stretnutia AA a zoznamovala sa tam s novými ľuďmi. Predstavovala ich svojmu manželovi (keď s ňou bol schopný „zdolať“ cestu na stretnutie). Časom mu vybudovala dosť stabilnú skupinu sponzorov. Každý deň niekomu z nich zavolala, aby mu pripomenula, že má zavolať jej manželovi, že ho má prísť navštíviť alebo ho má odviezť na uzavreté stretnutie.

Jej manžela dotiahli na stretnutie sedemkrát za týždeň. Súhlasil s každým v tom, že AA je skvelá vec. Bol ako mechanizovaná bábka, ktorej dodávala silu rozhodná vôľa jeho manželky. Keď sa zistilo, že sama zorganizovala obrovskú multi-sponzorskú operáciu, sponzori z toho vycúvali.

Ona nebola bezmocná! To v žiadnom prípade. No jej manžel pil aj naďalej. To bola preňho jediná cesta, ako mohol tento úbožiak uniknúť strašnej domácej hybnej sile.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár