Al-Anon 17. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Keď je choré moje telo, zoberiem si lieky, ktoré mi predpíše lekár. Keď je chorá moja duša aj srdce, potrebujem lieky v rovnakej miere, ak nie vo väčšej. Keďže žijem so závislím, alebo s „človekom s problémom“ a s mojou vlastnou neurotickou reakciou na túto situáciu, potrebujem duchovné a emocionálne lieky, ktoré mi môže poskytnúť Skupina. Na začiatku si neuvedomujem, ako veľmi ich potrebujem, ale keď vidím ostatných, ako sú uzdravovaní zo svojho zúfalstva, zisťujem, že som ochotný tento program akceptovať.

Ľudia sa len o niečo pripravujú, keď slepo odmietajú neustálu pomoc Skupiny. Dokonca aj vtedy, keď závislí dospeje k triezvosti, či „človek s problémom“ k zmene, aj naďalej potrebuje duchovnú podporu Skupiny. Veľmi by im prospelo, keby „brali lieky“ dovtedy, kým zažijú ich úžitok.

Pripomienka na dnešný deň

Keď niekedy nájdem v Skupine úľavu od svojho súženia, keď niekedy zažijem úžasné momenty z toho, že sa cítim oveľa lepšie po tom, čo ma vedú po tejto duchovnej ceste k uzdraveniu, nevzdám sa Skupiny tak ľahko. Všetci sa skôr alebo neskôr naučíme, že tento program sa dá aplikovať do všetkých aspektov života – teraz a navždy.

Myšlienka

„Je upokojujúce vedieť, že nikdy nemusím čeliť svojim problémom bez pomoci Skupiny.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár