Al-Anon 24. apríl

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Príchod do Skupiny môže byť ako vstup do celkom nového sveta. Začínam si uvedomovať, že naozaj môžem svoj život zmeniť tým, že sa budem zbavovať svojho strachu, zatrpknutosti a rozhorčenia. To znamená, že sa musím brániť tomu, aby som súdil iných podľa mojich noriem. Znamená to, že budem tieto normy skúmať a zlepšovať a sám podľa nich žiť. Ak som zatrpknutý, je to preto, lebo som sám sebe dovolil obviňovať iných za svoj osud – za môj údel, obviňovať závislého alebo obviňovať Boha za všetko, čo ma postihlo.

Áno, príchod do Skupiny a život podľa jeho programu mi môže poskytnúť nový pohľad na môj svet tým, že mi pomôže vidieť samého seba jasnejšie a prijatím návrhu Skupiny zmeniť seba namiesto iných.

Pripomienka na dnešný deň

Nikdy som si nepriznal, že som sa mýlil alebo bol vinný za niečo, čo sa stalo. Bolo to ako šok, keď som sa dozvedel, že sa odo mňa ako súčasť programu Skupiny očakáva, že budem skúmať svoje vlastné nedostatky. Musím byť k sebe čestný, aby som sa mohol vydať na cestu vyrovnanosti. Dokážem to?

Myšlienka

„Preto, že sa ti zdá určitá vec ťažká, nemysli si, že nie je možné, aby ju niekto uskutočnil. Ale čokoľvek je možné pre niekoho iného, ver, že aj ty si toho schopný.“ (Marcus Aurelius)“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom #VlastnéViny

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár