Al-Anon 25. apríl

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Iba alkoholik sa môže zbaviť svojho nutkania piť. Ten, čo nepije, ho nemôže donútiť, aby chcel „nepiť“, hoci mnohí z nás si myslia, že by sme mali byť schopní napraviť situáciu, ktorá nám spôsobuje toľko veľa utrpenia.

Napriek tomu, čím viac sa snažím vynútiť si to pomocou sĺz, výčitiek a hrozieb, tým je to horšie.

Al-Anon mi môže pomôcť zvládnuť situáciu celkom iným spôsobom tým, že mi ukáže, ako rozpoznať a napraviť moje chybné pokusy vynútiť si riešenie.

Rovnaká filozofia sa vzťahuje na problémy, ktorým čelíme po tom, čo sa konečne dostaví dlho očakávaná triezvosť.

Pripomienka na dnešný deň

Som bezmocný nad závislosťou a nad jej účinkami na iného človeka; nemôžem docieliť, aby prestal, ani nemôžem byť zodpovedný za to, že čo robí. Hovorí mi to prvý krok a hovorí mi aj to, že musím uznať, že môj život sa stal nezvládateľným. Mojou prvoradou úlohou je zvládnuť svoj vlastný život bez ohľadu na to, či závislý abstinuje alebo nie.

Modlitba

„Pomôž mi nájsť pokoj mysle v sebe tým, že sa zjednotím s Božou mocou a s Jeho vedením. Toto je duchovné východisko z mojich ťažkostí – jediné isté východisko.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom #DuchovnéVýchodisko

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár