Al-Anon 15. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Sme ospravedlnení, keď sa nahneváme na človeka v alkoholickom poblúznení? Nie, ak sme prijali pravdu, že alkoholizmus je choroba. Zlepšila sa niekedy situácia, keď sme vybuchli v hneve, výčitkách a obviňovaní? Nespôsobil takýto krok na našej strane len nárast našej vlastnej frustrovanosti?

Je pravdou, že takéto výbuchy poskytujú momentálnu úľavu našim potlačovaným pocitom, ale keď si uvedomíme, že tým sa veci len zhoršujú, môžeme samých seba presvedčiť, aby sme svoju silu presmerovali ku konštruktívnemu riešeniu. Akýkoľvek krok z našej strany, ktorého snahou je prinútiť alkoholika urobiť čokoľvek, je obyčajne odsúdený zlyhať.

Pripomienka na dnešný deň

Predtým, než niečo poviem, sa zastavím a zamyslím, aby sa môj hnev neobrátil na mňa a nespôsobil ešte väčší nárast mojich problémov. Budem vedieť, že dobre načasované ticho mi môže poskytnúť ovládanie situácie tak, akoby to prístup v hneve nikdy nedokázal.

Myšlienka

„Nech je od teba odstránená všetka zatrpknutosť a hnev a krik a zlé reči.“ (List Efezským)

„Jemná odpoveď odvracia hnev, ale prudké slová vyvolávajú hnev.“ (Príslovia)“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár