Al-Anon 09. jún

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Aké úžasné veci by sa mohli diať v mojom živote, keby som sa dokázal zbaviť môjho prirodzeného nutkania ospravedlňovať svoje činy! Je úprimnosť tak hlboko potlačená pod vrstvami viny, že ju nemôžem uvoľniť, aby som pochopil svoje motívy? Byť úprimný k sebe samému nie je vôbec ľahké. Je ťažké skúmať, prečo som mal ten či onen podnet a prečo som sa podľa toho správal. Nič nespôsobuje to, že sa cítime takí zraniteľní, ako keď sa vzdáme opory svojich alibi.

Napriek tomu viem, že sebaklam znásobuje moje problémy. Ako to mám napraviť?

Pripomienka na dnešný deň:

Vyberiem si len jednu charakterovú chybu, ktorú dokážem slobodne uznať a po rozumnom uvažovaní sa jej úplne zbavím. Povedzme, že budem analyzovať svoju pohnútku hnevať sa. Ak samého seba presvedčím o jej zbytočnosti, vo svojom živote uvidím neočakávané, vítané zmeny.

Budem skúmať moje skutočné dôvody pre každé rozhodnutie, ktoré urobím a ktoré zahŕňa podniknutie nejakých krokov. Ak mi to ukáže, že samého seba klamem, čo sa týka pravých motívov, budem sa snažiť tento sebaklam aj jeho pôvod napraviť.

Myšlienka:

„Vieme veľmi dobre, ako si ospravedlniť a odobriť svoje vlastné správanie, ale je pre nás veľmi ťažké, ak to vidíme u iných.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár