Al-Anon 27. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Niekedy sa nám zdá, že musíme znášať viac ako je spravodlivý údel. Sme takí zabraní do problémov, že si nedokážeme predstaviť nijaké východisko. Je to akoby sme sa snažili dostať sa z toho vlastným pričinením a pozdvihnúť svoje myšlienky z tohto horúčkového stavu.

Môžeme to však urobiť tak, ak sa naučíme používať pôsobenie Božej pomoci. Tá je vždy s nami, pripravená nás pozdvihnúť vtedy, keď to potrebujeme. Vtedy sa stane to, že budeme schopní vidieť ďalej za horizont. V Al-Anon to nazývame získanie nadhľadu v našich problémoch namiesto toho, aby sme presne určovali svoje myslenie v daných ťažkostiach.

Pripomienka na dnešný deň:

Čokoľvek sa dnes stane, budem to brať ako výzvu, ktorú dokážem dobre zvládnuť. Ak to bude dobré, vďačne to prijmem ako zvláštny dar. Ak to nebude dobré, popasujem sa s tým ako najlepšie budem vedieť s vedomím, že to prejde a nedovolím, aby ma to zdolalo. Nedovolím, aby ma to dobré urobilo samoľúbym a tiež nedovolím, aby ma to nedobré vtiahlo do zúfalstva.

Myšlienka:

„Veci vždy nejdú tak, ako by sme chceli. Sklamania prijímaj potichu; rozvíjaj dar tichosti, keď by hovorenie mohlo ťažkosti ešte vyostriť.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár