Al-Anon 16. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„V Skupine nás povzbudzujú k tomu, aby sme aj medzi jednotlivými stretnutiami zostávali v kontakte s ostatnými členmi. Keď mám depresiu a je mi úzko, je pre mňa obrovskou pomocou zavolať svojmu sponzorovi alebo inému priateľovi zo skupinky a pohovoriť si s ním. Ale chcem, aby som mal veľmi jasno v tom, čo hľadám. Chcem útechu a vyjasnenie v mojom myslení?

Alebo očakávam radu týkajúcu sa vážnej osobnej krízy? Nemôžem zaťažiť niekoho iného zodpovednosťou za to, aby mi povedal, čo mám robiť. Nikto sa nemôže rozhodnúť namiesto mňa. To je moja zodpovednosť a ak sa mi to zdá príliš ťažké, budem prosiť o pomoc moju vyššiu moc. Budem meditovať a modliť sa a budem očakávať odpoveď.

Pripomienka na dnešný deň

Keď cítim, že musím urobiť radikálny a neodvratný krok, mal by som sa uistiť, že nie som motivovaný rozhorčením, nenávisťou a hnevom. Budem si pripomínať, že keď už raz urobím radikálny krok, nedá sa to vrátiť späť. Nemal by som sa znova pokúsiť s pomocou Boha a Skupiny zlepšiť svoju vlastnú schopnosť poriešiť si svoje problémy?

Myšlienka

„S čímkoľvek sa v tomto čase stretávam, viem, že Boh mi dal moc dať môj svet do poriadku.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár