Al-Anon 15. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Najťažšia vec, ktorú sa mám naučiť“, povedal istý člen na stretnutí Skupiny, „je prestať si predstavovať, že môžem zistiť, prečo sa môj blízky správa tak, ako sa správa.“ Takmer automaticky dochádzam k záverom o jeho aktivitách a motívoch. Vo svojom srdci viem, že mu nedokážem čítať myšlienky a že čokoľvek, čo mu pripisujem, je pravdepodobne nesprávne. Aj tie najhoršie momenty, obdobia, kedy som rozčúlený až do bodu zúrivosti, môžu byť zároveň jeho najnešťastnejšie. Ako to môžem vedieť? Prečo ho súdim?

„Nikto, len Boh rozumie, čo sa deje vnútri iného človeka. Skúsme sa prestať hrať na Boha alebo na psychiatra! Neskúmajme ich tak, ako by sme skúmali nejakého chrobáka pod mikroskopom. Vždy chcem pamätať na to, že každá ľudská bytosť musí byť rešpektovaná kvôli svojej vlastnej individualite bez ohľadu na to, aká zničená sa mi môže občas javiť.“

Pripomienka na dnešný deň

Odteraz budem skúmať svoju vlastnú úlohu v každom mojom zmätku a zúfalstve. Ak to budem robiť úprimne, uvedomím si, že nie som nevinný a že sa vo mne musí ešte veľa zmeniť.

Myšlienky

„Ako môže rozmýšľať tak, ako rozmýšľam ja, alebo robiť presne to, čo ja? (Láska moja, každý deň si budem pripomínať, že ja nie som ty.“)

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár