Al-Anon 01. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Al-Anon rovnako ako AA je založený na duchovnom základe, na uznaní, že sme závislí na sile, ktorá je väčšia ako sme my. Tisícky skupín Al-Anon po celom svete majú členov rôznych vyznaní; naše spoločenstvo sa neriadi podľa nijakého konkrétneho náboženského smeru.

Jednoducho prijímame myšlienku, že existuje sila, ktorá je oveľa dôležitejšia ako individualita človeka. Veríme, že sa nám nemôže dobre dariť bez toho, aby sme sa spoliehali na vyššiu moc a že musíme nasledovať etické normy správania v každej duchovnej filozofii. Pokoj mysle a skutočné naplnenie môžeme nájsť len vtedy, keď sa odovzdáme niečomu, čo nás prevyšuje.

Pripomienka na dnešný deň

Pochopenie môjho vzťahu k Bohu mi ukáže, že pokora je základným prvkom viery a skutočná pokora mi pripomenie, aby som žil a nechal žiť.

Viera vo vyššiu moc mi tiež môže pomôcť prekonať moje chyby. Ak verím v moc, ktorá je vyššia ako ja, bolo by veľmi nerozumné, keby som sa správal tak, ako by som všetko vedel.

Modlitba

„Modlím sa, aby ma moja vyššia moc viedla pri všetkom, čo robím. Viem, že mnohé z mojich rozhodnutí som mohol urobiť múdrejšie, keby som bol prístupnejší jej vedeniu.“

#AlAnon #Spoluzavislí #DvanásťKrokov #SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie #Alkoholizmus #RodinnáDisfunkcia #DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár