Al-Anon 30. apríl

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Hovorí sa, že všetko, čo ľudia robia, má sebecký motív. Členovia AA slobodne priznávajú, že ich program je sebecký. Rovnako je to aj s našim programom.

Vieme, že ponuka programu Al-Anon tým, ktorí ho potrebujú – ktorí potrebujú jeho útechu, povzbudenie a osobný záujem – z nás urobí lepších ľudí. Toto je v skutočnosti konštruktívne sebectvo.

Je najvyšší čas, aby sme zmenili svoje zmýšľanie o tomto veľmi očierňovanom slove. Najvyššou formou sebectva je dať niečo zo seba, aby sme potom mohli rozšíriť svoje chápanie a dôveru. Najväčšia odmena prichádza vtedy, keď pomáhame druhým bez toho, aby sme mysleli na odmenu.

Pripomienka na dnešný deň

Najväčšia vec, ktorú sa učíme z programu Al-Anon je to, že nemôžeme dostať nič, ak nič nedáme. A to platí rovnako o všetkých etapách života.

Tí, ktorí nie sú ochotní slúžiť skupine, ktorí sa hanbia a nezdieľajú sa s ostatnými, ktorí potrebujú pomoc, sú veľmi náchylní tomu, že budú v riešení svojich vlastných problémov frustrovaní.

Myšlienka

„Sú takí, čo majú málo a napriek tomu sa toho vzdajú. To sú tí, čo sú v živote veriaci, čo majú veľkú odmenu a ich pokladnica nikdy nie je prázdna.“ (Kahlil Gibrn: Prorok)“

#AlAnon #Spoluzavislí #DvanásťKrokov #SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie #Alkoholizmus #RodinnáDisfunkcia #DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár