Al-Anon 22. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Ako môžem závislého milovať aj nenávidieť?“ Túto otázku často počuť na stretnutiach Skupiny. Oboje je dôkazom nášho osobného záujmu o niekoho; tých, o ktorých sa nezaujímame, nemilujeme, ale ani ich nenenávidíme. V istom zmysle sú to dve strany jednej mince; láska má príležitosť kvitnúť v spoločnom živote; nenávisť je láska prekrútená a pokrivená rozčarovaním a zúfalstvom.

Ak je toto naozaj jedna mocná základná emócia, láska môže nahradiť nenávisť, keď ju dokážem živiť nádejou a vierou vo vlastné dobro inej ľudskej bytosti.

Pripomienka na dnešný deň

Chcem rozpoznať a vážiť si dobro a cenné kvality závislého a nie nenávidieť jeho, ale chorobu, ktorou trpí. Jeho postupné uvedomovanie si toho, že si ho vážim ako človeka, môže znovuvybudovať jeho sebadôveru a sebahodnotu a vytvoriť túžbu po abstinencii.

Myšlienka

„Láskou nemyslím prirodzenú jemnosť, ktorá je v ľuďoch podľa ich prirodzenosti, ale vnímam ju ako väčší princíp duše, postavený na triezvom uvažovaní a duchovnom porozumení, čo spôsobuje, že sme milí a nežní k všetkým ostatným tvorom ako k Božiemu stvoreniu.“ (William Law)“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár