Al-Anon 19. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Raz navštívil skupinu Al-Anon zúfalý manžel alkoholičky. Keď zistil, že všetkých ostatných dvanásť členov v skupine boli ženy, pripadal si trochu hlúpo; povedal si, že jeho problém nemôže byť rovnaký ako majú ony, a tak sa držal bokom a naďalej sa snažil vyriešiť svoje problémy tými istými starými nástrojmi, ktoré však nikdy predtým nefungovali.

Iný muž v podobnej situácii sa takisto hanbil identifikovať svoj problém v skupine žien, no rýchlo si uvedomil, že Al-Anon ponúka základné princípy, ktoré naozaj fungujú. Tak si tam priviedol priateľa a ten priateľ ďalšieho priateľa, až nakoniec si všetci s vďakou uvedomili, že všetci muži v skupine jej dodávajú životnú silu a schopnosť fungovať, čo by možno inak nikdy nezískala.

Al-Anon je pre ľudí, ktorí majú problémy a ktoré chcú riešiť tým, že sa budú deliť o svoje skúsenosti, silu a nádej s inými ľuďmi. Čím rôznejšie sú skúsenosti, tým väčšia je sila a nádej.

Bez ohľadu na to, kto si, ak niekto v tvojom živote bojuje s fľašou, Al-Anon je pre teba tá správna odpoveď.

Myšlienka

„Boj tvojej manželky v snahe oslobodiť sa zo zovretia alkoholizmu sa bude pravdepodobne vymykať tvojim predstavám. Bez ohľadu na to, ako veľmi sa snaží…. dochádza u nej k rovnakému neodvratnému zlyhaniu…“ (z brožúrky Al-Anon: Čo ďalej?)“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom #DieraVDuši

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár