Al-Anon 10. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Čo vo svojom živote naozaj hľadám? Zaujímavé činnosti? Splnenie svojich záväzkov voči rodine a priateľom? Zmenu svojho charakteru na človeka, s ktorým budem rád spolunažívať?

Možno si všetky tieto ideály neuvedomujem, ale je to radosť pracovať na nich, sledovať, ako sám rastiem kúsok po kúsku.

Jeden z vhodných spôsobov je urobiť skutočne dobrú inventúru a preskúmať svoje motívy: Musím pochopiť, prečo robím to, čo robím a hovorím to, čo hovorím. Pomôže mi to uvedomiť si, aký v skutočnosti som a poskytne mi konštruktívne nápady, aby som mohol zlepšiť to, čo sa mi na sebe nepáči.

Pripomienka na dnešný deň

Je oveľa ľahšie byť čestným voči ostatným ako k sebe. Každý z nás je do určitej miery brzdený potrebou ospravedlňovať svoje činy a slová. Priznanie svojich chýb sebe, Bohu a inému človeku, ako je to v piatom a dvanástom kroku, mi poskytne aspoň náznak toho, akým úžasným človekom by som mohol byť.

Myšlienka

„Budem sa modliť za sebanaplnenie a pomocou vedomej snahy budem postupovať dopredu, aby som mal pokoj so sebou, čo je konečný cieľ, ktorý zahŕňa všetkých ostatných.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár