Al-Anon 04. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Každý z nás pozná neznesiteľnú frustrovanosť v snahe zmocniť sa pijana, keď je v moci alkoholického zmätku, ktorý nemôže preniknúť ani triezve uvažovanie, ani slzy, ani nadávky.

Je hlúpe vítať napitého alkoholika, ktorý prichádza domov so zlým svedomím, paľbou hnevlivých slov. Reakcia alkoholika nebude v takýchto okamihoch o nič logickejšia ako naša.

Išla by som do cudziny s tým, že ľudia ma budú rozumieť napriek tomu, že hovorím svojim jazykom? Pijanovi v akútnej fáze by to dávalo rovnaký zmysel. Nedokážeme hovoriť jeho jazykom a alkoholik nemôže rozumieť nás.

Pripomienka na dnešný deň

Zlepšovať svoju situáciu, ktorá sa zdá byť beznádejná začnem vtedy, keď situácia nie je veľmi zložitá. Toto je veľký okamih – NIE pre činy a neuvážené reči, ale pre nečinnosť a ticho, ktoré nebude skalené mrzutosťou a sebaľútosťou. Toto je naozaj ten moment, keď sa toho treba vzdať a odovzdať to Bohu.

Myšlienka

„Mnohými vecami musíš prejsť ako hluchý a myslieť radšej na veci, ktoré vedú k tvojmu pokoju. Je užitočnejšie odvrátiť svoje oko od vecí, ktoré sa ti nepáčia ako byť otrokom v spore.“ (Thomas A´Kempis)“

www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár