Al-Anon 21. marec

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Ľudia, ktorých ich problémy priviedli do bodu zúfalstva, často skúšajú Al-Anon ako svoje posledné východisko. Naplnení myšlienkami o svojom nešťastí je ich jediným záujmom vyrozprávať sa, dostať to zo seba von. Šťastný je ten nováčik, ktorý nájde skupinu, čo mu umožní takúto úľavu. Ostatným to poskytuje niečo, podľa čoho môžu merať svoj vlastný pokrok. Dáva im to príležitosť vyjadriť súcit, povzbudenie a nádej. Ešte šťastnejší je nováčik v skupine, ktorá mu nedovolí, aby to pokračovalo aj naďalej jedno stretnutie za druhým. Treba urobiť potrebnú prácu, naučiť sa nové veci a kvôli tomu musia byť z cesty odstránené problémy včerajška a obavy zo zajtrajška.

Pripomienka na dnešný deň

Al-Anon nie je reproduktorom na to, aby sme si neustále pripomínali svoje biedy, ale spôsob, ako sa naučiť odpútať sa od nich. Budem sa učiť tým, že budem počúvať, čítať literatúru Al-Anon a skúšať žiť podľa dvanástich krokov.

Myšlienka

“Čím viac sa zahĺbim do učenia Al-Anon, tým viac z toho získam a tým viac môžem pomôcť ostatným.”

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár