Meditácia: Deň po dni s Al-Anon 19. marec

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Kto dokáže povedať, či zajtrajší deň bude dobrý alebo nie? Napriek tomu my, ktorí žijeme so závislými, sme veľmi náchylní k tomu, aby sme očakávali to najhoršie!

Program krokov je na 24 hodín. To nám dáva upokojujúcu istotu, že sa nepotrebujeme zaťažovať trápením z minulosti, ani predvídať tie, ktoré môžu prísť v budúcnosti.

Vždy budem mať na mysli, že sa mám zaujímať len o dnešok a že ho môžem urobiť takým dobrým, ako sa len dá. Tento malý časový úsek je môj a využijem ho k tomu, aby som robil veci, ktoré potrebujem a trochu času si nechám aj na potešenie a uvažovanie.

Pripomienka na dnešný deň:
Žiť jeden deň za druhým a vedome svoj čas deliť medzi užitočné a uspokojivé aktivity mi môže poskytnúť pestrosť, o ktorej sa hovorí, že je korením života. Toto má aj ďalší úžitok toho, že svoju myseľ si nebudem zaťažovať problémami, čo sa často ukazuje ako ten najľahší a najlogickejší spôsob na ich vyriešenie!

Myšlienka:
Tento deň bude šťastný, lebo ja sám môžem rozhodnúť o tom, aký to bude deň.”

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár