Meditácia: Deň po dni s Al-Anon 15. júl

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Samoľúbosť je nepriateľ, ktorého ľahko spoznávame u iných, ale ťažko ho priznávame u seba. Len zriedkavo sa uvádza medzi hlavnými ľudskými zlyhaniami, napriek tomu nám môže brániť v každej forme osobného rastu.

Samoľúbosť jednoducho znamená byť si istý tým, že ja mám pravdu a brať ako samozrejmosť to, že môj pohľad nemôže byť nesprávny. Znamená to posudzovanie iných podľa toho, čo ja považujem za správne. Prekáža to porozumeniu a láskavosti a ospravedlňuje vo mne kvality, ktoré by som u iných netolerovala. Arogantná samoľúbosť je často pri koreni rodinných rozkolov.

Pripomienka na dnešný deň:

Nedovoľ mi byť si istá, že moje myslenie je vždy správne. Dovoľ, aby som začal tým, že budem trochu kritický vo vzťahu k tvrdému odhodlaniu robiť veci po svojom. Budem mať oči aj myseľ otvorenú myšlienkam iných a to aj vtedy, keď nebudú v súlade s mojimi. Potom budem otvárať dvere rastu.

Myšlienka:

„Moja vyrovnanosť nezávisí na tom, že vyhrám každé kolo zápasu so životom. Závisí na mojom prijímaní iných v ich vlastných podmienkach. Božej, daj mi takú vyrovnanosť.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

#Samoľúbosť

Pridaj komentár