Al-Anon 06. jún

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Teraz prichádza spasenie a sila…“ Túto vetu z Biblie používala istá skupinka Al-Anon ako tému svojho stretnutia. Každý člen povedal, ako bol zachránený od toho, aby urobil príliš rýchle a možno aj tragické chyby, keď riešil problém alkoholizmu a ako mu inšpirácia Al-Anon poskytla silu postaviť sa k danej situácii s rovnováhou a vyrovnanosťou – a v konečnom dôsledku s dôverou.

Väčšina z nás, ktorí sme si tento program vzali k srdcu a skutočne ho aplikujeme do svojho života, sme sa stretli s rovnakou skúsenosťou. No samotnú prácu musíme konať sami tým, že budeme neustále čítať, meditovať, modliť sa a odovzdáme sa pomoci iným.

Pripomienka na dnešný deň:

Zázraky, o ktorých počúvam v Al-Anon, sa nikomu nestanú, kým pre to nevyužijú svoju myseľ a srdce. Slobodne zdieľaná skúsenosť, sila a nádej sú poruke, aby ma zachránili od znechutenia a zmätku. Chcem túto pomoc? Ak áno, pre riešenie všetkých mojich problémov použijem duchovný model života.

Myšlienka:

„Po niekoľkých recidívach som sa naučil, že Al-Anon neznamená len to, že večer pôjdem na stretnutie, vypočujem si spíkra a do nasledujúceho stretnutia na všetko zabudnem. Je to každodenný program, ktorý za mňa nemôže urobiť nikto iný.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár