Al-Anon 25. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Prečo robím to, čo robím? Prečo som povedal to, čo som povedal? Prečo som odsunul dôležitú úlohu? Otázky tohto typu vyžadujú úprimné odpovede a to najlepšie vtedy, keď si ich položím počas tichého uvažovania. Možno o nich budem musieť hlboko porozmýšľať. Musím obísť všetko pokúšajúce sebaospravedlňovanie a „dôvody“, ktorým chýba lesk pravdy. Hovorím si, že sebapodvádzanie mi môže len poškodiť v tom, že mi poskytne zahmlený, neskutočný obraz osoby, ktorou skutočne som.

Keď si odpoviem na svoje otázky, bude to dobrý začiatok k vykoreneniu niektorých mojich nedostatkov, ktoré blokujú moje úsilie o získanie vyrovnanosti.

Pripomienka na dnešný deň:

Môžem sa pripraviť na to, aby som urobil rozhodnutia len tým, že si budem uvedomovať, aký som človek, tým, že sa sám so sebou zoznámim. Viem, že musím uznať to, čo je nesprávne, ale takisto musím uznať svoje dobré kvality, pretože tie sú základom pre rast.

Myšlienka:

„Aby som robil dobré rozhodnutia, musím v sebe rozvinúť vyspelé a rozvážne porozumenie samému sebe, čo mi odkryje moje skutočné motívy a zámery.“

(Parafráza z knihy Thomasa Mertona „Žiadny človek nie je ostrov“)“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár