Al-Anon 24. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Prvý krok mi hovorí, že som bezmocný nad závislosťou, ktorá je nepochybne silnejšia ako ja, keďže som nijakým spôsobom nedokázal zabrániť človeku s problémom v tom, aby jej prepadol a v nej zostával. (som tiež bezmocný nad správaním „človeka s problémom“) Takisto z prvého kroku vyplýva, že zmätok, ktorý vyrastá z tejto bezmocnosti, spôsobil v mojom živote veci, ktoré nie je ľahké znášať. Potom, prejdúc k druhému kroku som objavil, že dvanásť krokov je úzko spojená reťaz, ktorá mi poskytne jasné porozumenie mojej situácii.

Je tam napísané: „Uverili sme, že len sila väčšia ako sme my nám môže navrátiť naše duševné zdravie.“ To znamená, že hoci si sami nemôžeme pomôcť, pomoc je poruke. Takisto sa vyžaduje, aby som priznal, že moje vlastné správanie nebolo rozumné. Toto je pozvanie k pokore, bez ktorej nemôže dôjsť k nijakému pokroku.

Pripomienka na dnešný deň

Poddanie sa vyššej moci a pokora, ktorá je potrebná pre to, aby toto poddanie sa bolo úplné, je prvým krokom, ktorý urobíme, aby sa nám uľavilo od neznesiteľných podmienok. Ak urobím svoj diel, môžem sa spoliehať na to, že mi moja vyššia moc otvorí oči, aby som videl riešenie a obnoví vo mne pokoj a poriadok.

Myšlienka

„Útecha a pokojné srdce sú odmenou tých, ktorí sa spoliehajú na Jeho pomoc.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár