Al-Anon 19. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

19. máj

„Keď príde do Al-Anon nováčik, hľadá tam odpovede na svoj problém. Otázky často začínajú dvoma slovíčkami: „ČO AK … ?“ Čo ak prídeme o náš domov? Čo ak bude mať autonehodu? Čo ak zostane vonku celú noc, stratí prácu, zapletie sa do bitky, pôjde do väzenia? Čo ak…?

V Al-Anon to voláme utváranie predstáv – je to pozeranie do budúcnosti a snaha predstaviť si, čo by sa asi mohlo stať. Budúcnosť, hoci taká blízka ako zajtrajšok, je zatvorená kniha. Nemôžeme vedieť, čo prinesie a čím viac očakávame nejaké nešťastie, tým viac ho privolávame. Len preto, že minulosť nebola šťastná, neznamená to, že taká bude aj budúcnosť. To je niečo, čo vie len Boh a my urobíme dobre, ak budeme dôverovať jeho láskyplnej múdrosti a vykoreníme všetky naše myšlienky o tom, že „to nebude lepšie“.

Pripomienka na dnešný deň

Je zdravé pre myseľ aj pre telo pozerať sa do budúcnosti s dôverou. Pozdvihnúť svoje srdcia, to je lepšia príprava pre sklamania, ak majú prísť. Negatívne predvídanie iba zvyšuje dopad nešťastných udalostí. Vylepšime si tento životný postoj!

Myšlienka

„To, čoho som sa najviac obával, na mňa prišlo…“, hovorí Biblia. Problému, ktorý možno nikdy nepríde, nebudem pripisovať nijakú realitu.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár