Al-Anon 12. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Snáď prvá vec, ktorú očakávame, že sa v Skupine naučíme je to, ako primäť nášho „človeka s problémom“, či závislého, k tomu, aby prestal so svojim problémovým správaním, či závislosťou (s pitím…). Je veľmi ťažké predstaviť si, že sa máme od toho odpútať, ale ak chceme byť v Skupine „úspešní“, závisí to len na tom, že si uvedomíme, že triezvosť nášho partnera nie je vôbec našou vecou napriek tomu, ako veľmi to môže ovplyvňovať náš život a ničiť naše šťastie.

Kľúčovou postavou v práci Skupiny je „ja, mňa, mne, sebe“. Tam musí dôjsť k zmene, aby sa môj pohľad mohol opäť zmeniť k lepšiemu. Keď v Skupine pracujeme na sebe, často to spôsobí, že závislý bude chcieť triezvosť a aj ju získa. Toto je len úžasná odmena za to, že sme sa cele oddali programu Skupiny.

Pripomienka na dnešný deň

Prestanem rozmýšľať o tom, čo robiť s mojím „človekom s problémom“, či závislým a začnem rozmýšľať o sebe. Čo môžem urobiť preto, aby som zlepšila svoj život, aby som sa opäť navrátil k plnému životu v tomto svete? Čo mi v tom bráni a ako sa toho môžem zbaviť? Toto je podstatou programu Skupiny a naozaj to funguje.

Modlitba

„Bože, pomôž mi prijať moju bezmocnosť nad závislosťou a nad jej účinkami. Bude to usmerňovať moje snahy o zlepšenie toho života, nad ktorým mám kontrolu – môjho vlastného.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár