Al-Anon 06. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Do Skupiny nechodíme preto, aby sme zastavili správanie nášho „človeka s problémom“, no pravdou je, že členstvo v Skupine bolo dôležitým faktorom pri mnohých uzdraveniach z „problémov.

Napriek tomu je našim prvoradým záujmom náš vlastný pokrok. Z tohto dôvodu nediskutujeme o krokoch a zlyhaniach našich „ľudí s problémom“, ale obmedzujeme sa na prekonanie napätia a úzkostí prameniacich z našich vlastných situácií. My, ktorí sme v kontakte s „človekom s problémom“, trpíme strachom a frustrovanosťou; cítime sa zbití, beznádejní a nahnevaní a to všetko s nádychom viny.

Keď si uvedomíme, že jeho problém je vlastne choroba a že za ňu nie sme zodpovední, môžeme ovládať svoje pocity viny a nepriateľstva. Toto často prinesie do situácie zlepšenie.

Pripomienka na dnešný deň

V diskusiách v skupine sa vyhýbame dlhým recitálom o zlom správaní nášho „človeka s problémom“, pretože to nepodporuje náš rast. V Skupine sme preto, aby sme sa zbavili vlastných pocitov viny a nepriateľstva. S problémami sa dokážeme vysporiadať adekvátnejšie vtedy, keď naše srdce a myseľ nie sú zaťažené negatívnymi emóciami.

Myšlienka

„ … potom zmiznú všetky falošné a márne predstavy, všetky zlé výtržnosti a zbytočné starosti.“

#AlAnon #Spoluzavislí #DvanásťKrokov #SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie #Alkoholizmus #RodinnáDisfunkcia #DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár