Al-Anon 05. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Existuje toľko veľa toho, za čo môžem byť vďačný, že si to ani neuvedomujem. Príliš často zabúdam premýšľať o všetkých veciach v mojom živote, z ktorých by som sa mohol tešiť a vážiť si ich.

Možno nad tým neuvažujem, lebo som príliš zamestnaný svojimi ťažkosťami. Dovoľujem, aby bola moja myseľ naplnená dôvodmi k sťažovaniu a čím viac na to myslím, tým väčšie sa mi to zdá. Namiesto toho, aby som sa vzdal Bohu a Jeho dobrote, dovoľujem, aby som bol ovládaný negatívnym myslením, k čomu sú moje myšlienky veľmi náchylné, ak ich prísne nenasmerujem k svetlejším bodom.

Pripomienka na dnešný deň

Každodenný čas meditácie je nevyhnutný pre duchovný rozvoj. Tieto „časy rozmýšľania“ kontrolujem. Ak meditujem o tom, čo je v mojom živote dobré, každý deň to bude narastať a vytlačí to sebaľútosť a rozhorčenie nad tým, čo mi chýba a čo ma zraňuje. Zrazu si uvedomím, že dokážem využívať Božiu pomoc pri zvládaní svojho života v poriadku a vyrovnanosti.

Myšlienka

„Boh nám dal schopnosti, prostredníctvom ktorých dokážeme uniesť to, čo nás postretne bez toho, aby nás to zdrvilo alebo deprimovalo. Prečo potom sedíme a nariekame, zaslepení voči Darcovi, neuznávajúc Ho, ale poddávajúc sa sťažnostiam?“ (Epictetus)“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár