Al-Anon 04. máj

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„V určitom zmysle je všetko, čo sa mi stane, darom od Boha. Môžem cítiť odpor voči sklamaniam, rebelovať proti mnohým ranám osudu, na ktoré sa pozerám ako na nezaslúžený trest. No časom môžem pochopiť, že to všetko môžem považovať za dary osvietenia. Učia ma, že mnohé z mojich trestov som si možno na seba uvalil sám. V určitom ohľade, ktorý moja ľudská inteligencia nedokáže pochopiť, by moje utrpenie mohlo byť dôsledkom mojich vlastných postojov, činov alebo opomenutí.

Tento duchovný prístup k môjmu problému môže pozdvihnúť moje myslenie na úroveň, na ktorej môžem získať nový pohľad a nájsť riešenia, o ktorých sa mi ani nesnívalo. Je to ako pohľad zboku na vlastný život.

Pripomienka na dnešný deň

Každý z nás má sklony rebelovať proti nešťastiu vo svojom živote; snažíme sa ho pochopiť a to, čo nechápeme, považujeme za zlé. Rebelantstvo len nakopí jednu frustrovanosť na druhú, až kým sa nenaučíme dostať sa spod nej, vzdať sa a dovoliť Bohu, aby sa ujal našich záležitostí.

Myšlienka

„Keď má človek dobrej vôle problémy alebo je pokúšaný, či trpí zlými myšlienkami, potom môže lepšie pochopiť, aká veľká je jeho potreba uveriť v Boha.“ (Thomáš Kempenský)“

#AlAnon #Spoluzavislí #DvanásťKrokov #SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie #Alkoholizmus #RodinnáDisfunkcia #DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár