Al-Anon 27. apríl

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Samozrejme, že je príčinou veľkej radosti, keď závislý konečne prestane so závislosťou, alebo náš „človek s problémom“ vyrieši svoj problém. Napriek tomu mnohí z nás predpokladajú, že to znamená, že sa v našom dome natrvalo usadilo šťastie a že už zmizli všetky ostatné problémy.

To, ako ma táto novoobjavená triezvosť, či „bezproblémovosť“ ovplyvní, bude z veľkej miery závisieť na tom, ako sa jej prispôsobím. Som pripravený sa stiahnuť z dominantnej úlohy, ktorú som mal vtedy, keď závislý nebol schopný čeliť zodpovednostiam? Uvítam jeho odovzdanie sa vlastnej svojpomocnej skupine (AA, …) a jeho častú návštevu stretnutí? Budem skutočne spolupracovať na tomto zázraku tým, že budem aj naďalej riešiť svoje vlastné citové problémy vo svojej Skupine?

Pripomienka na dnešný deň

Viem, že závislý zdoláva svoje nutkanie a rastie duchovne aj emocionálne. Mojou úlohou v našom vzťahu musí byť prekonanie mojich osobných nedostatkov, aby sme spolu mohli duchovne rásť.

Myšlienka

„Pri opätovnej inventúre som zistil, že už viac nemôžem obviňovať závislého, teda človeka s problémom, vo svojom živote za nemoc mojej vlastnej duše, za môj nepokoj a pocit nedostatočnosti. Prijmem svoj podiel zodpovednosti za naše problémy, pretože v Skupine som sa naučil, že mnoho z nich malo svoje korene v mojich vlastných chybách.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár