Al-Anon 11. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Nováčikovia v Svojpomocnej skupine Dvanástich krokov Al-Anon sa často pýtajú: „Čo spôsobuje to, že alkoholik pije?“ Zdá sa, že viac by chceli vedieť „prečo pije on“, ako sa naučiť, prečo oni dovoľujú, aby nutkavé pitie iného človeka ich samých ovplyvnilo tak deštruktívne.

Príčiny zúfalej potreby alkoholika uniknúť cez alkohol sa nedajú vysvetliť ľahko dokonca ani psychiatrom.

Musíme prijať skutočnosť, že alkoholik trpí kvôli chorobe. Rodina mu môže pomôcť k tomu, aby naozaj túžil po triezvosti tým, že rodina zmení svoj spôsob myslenia a konania. V Al-Anon sa učíme, ako zdolať svoje vlastné postoje, aby neboli sebazničujúce.

Pripomienka na dnešný deň

Aká je to úľava byť schopným čeliť svojim vlastným problémom s dôverou, nádejou a vyrovnanosťou. Ak dokážeme rozpoznať a priznať si svoje vlastné nedostatky s narastajúcou čestnosťou, otvára to dvere do pre nás nového sveta a často to spôsobuje aj zázračnú zmenu u alkoholika.

Myšlienka

„Chcem sa oslobodiť od ilúzie, že môžem urobiť čokoľvek, aby som priamo zdolal chorobu, ktorou alkoholik trpí. Nepotrebujem trpieť kvôli chorobe niekoho iného. Ak budem ochotný prijať pomoc pre seba. Toto nepriamo pomôže aj alkoholikovi.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár