Al-Anon 08. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Budem stáť na brehu a rovnako ako kráľ Kanuta zo starobylej legendy sa budem snažiť rozkazovať vlnám? Je rovnako zbytočné snažiť sa ovládať závislého. Napriek tomu by som robil presne to, keby som sa snažil vnútiť mu abstinenciu silou svojej vôle.

Musím úprimne priznať, že nie som schopný ovládať ani len svoje vlastné myšlienky, slová a činy. Musím sa v tom veľmi zlepšiť. Mojou prvoradou povinnosťou je žiť život, ktorý bude uspokojovať v prvom rade mňa. Preto, aby to tak bolo, musím pracovať na svojich chybách a byť zadobre so sebou a s tými, ktorí sú okolo mňa.

Pripomienka na dnešný deň

Budem sa venovať prekonaniu svojich charakterových chýb a kontrole svojich impulzívnych slov a činov. Potom nebudem mať čas na to, aby som sa znepokojoval a chcel preformovať závislého.

Keď sa vzdám svojho zasahovania a ochrany, závislí si možno uvedomí, že triezvosť musí byť jeho osobný problém, ktorý za neho nemôže vyriešiť nikto iný.

Modlitba

„Modlím sa o múdrosť, aby som vedel, že záchrana nijakého iného človeka nezáleží na mne, ale na ňom samom a na Bohu.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár