Al-Anon 02. apríl

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„S Božou pomocou sa môžem naučiť, aby som malé trápenia nemenil na veľké.“

„Program Svojpomocnej skupiny Dvanástich krokov Al-Anon naozaj funguje, lebo nám pomáha oslobodiť sa od samých seba. Keď neustále premýšľame o svojich krivdách a o „chybách“ našich „ľudí s problémom“ (alkoholika / krivditeľa), naše mysle sú v príliš veľkom zmätku a nedokážu prijať nové myšlienky.

Zanechám toto bezcenné trápenie a sústredím sa na to, aby som posilnil samého seba a prijímal každý deň spolu s tým, čo prinesie. Keď bude moja myseľ a moje emócie posilnené tým, že budú uplatňovať jeden z dvanástich krokov alebo sloganov (napr. „Vzdaj sa toho a odovzdaj to Bohu“), budem schopný lepšie vnímať svoje ťažkosti v tej správnej perspektíve.

Pripomienka na dnešný deň

Keď sa budem menej sústreďovať na seba, budem sa lepšie brániť ranám opovrhovania a nespravodlivosti. Menšie krízy sa mi nebudú javiť ako veľké, pretože ich nebudem zbytočne zveličovať a pripisovať im dôležitosť.

Modlitba

„Modlím sa, aby som rástol v schopnosti využívať každý deň s duševnou rovnováhou, múdrosťou a trochou humoru. S Božou pomocou sa môžem naučiť, aby som malé trápenia nemenil na veľké.“

#AlAnon #Spoluzavislí #DvanásťKrokov #SvojpomocnáSkupina #Uzdravenie #Alkoholizmus #RodinnáDisfunkcia #DennéZamyslenia #DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár