Al-Anon 29. marec

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Keďže sme v živote zažili viac problémov než to, čo cítime, že sme si zaslúžili, niektorí z nás sa otočili Bohu chrbtom a rozhodli sa ísť svojou vlastnou cestou vo svojej vlastnej moci. Je to ako dieťa, ktoré vojde do tmavej miestnosti a odmietne zažnúť. Keď o niečo zakopne a zraní sa, má z toho obviňovať tmu? Ak niekam cestujeme a odmietame silu, ktorú má vlak alebo auto, ktoré by nás tam doviezli, čia je to chyba, že sa tak veľmi oneskoríme?

Keď čelíme zložitosti situácie, v ktorej sa nachádza náš „človek s problémom“ a snažíme sa ju vyriešiť vo vlastnej sile, tvrdohlavo odmietame pomoc, ktorú by sme mohli prijať v Skupine. Čia je to potom vina, keď sa veci zhoršujú namiesto toho, aby sa zlepšovali?

Pripomienka na dnešný deň

Keď stojím tvárou v tvár problému, pokojne sa budem usilovať nájsť tie najinteligentnejšie prostriedky na jeho vyriešenie. Použijem spôsoby, ktoré pomohli už mnohým iným s rovnakým problémom, ako mám ja. Program Skupiny bude mojim každodenným sprievodcom, ktorý ma bude viesť z chaosu do pokoja.

Myšlienka

“Ak nemilujem svoje mučenie a nelipnem na ňom, nemusím byť sám pri oslobodzovaní sa z toho, čo ma trápi.”

Pridaj komentár