Al-Anon 28. marec

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Naše stretnutia sa obyčajne začínajú privítaním, kde je vysvetlený zmysel nášho spoločenstva. Hovorí nám, že sme tu preto, aby sme sa delili so svojimi skúsenosťami, silou a nádejou. Máme sa deliť so svojimi skúsenosťami pri aplikovaní programu Skupiny do svojich životov. Sila, o ktorú sa s inými delíme, dáva každému z nás trochu viac odvahy čeliť problémom každodenného života. A delíme sa aj o svoju nádej, aby sme nepochybovali o tom, že pred nami je lepší život.

Pripomienka na dnešný deň

Uvažujem o troch prvkoch súdržnosti Skupiny vždy predtým, ako začnem hovoriť alebo využívam čas na stretnutí k tomu, aby som sa posťažoval na chyby môjho „človeka s problémom“? Odkrývajú moje slová, môj hlas a moje správanie moju sebaľútosť a rozhorčenie alebo sa snažím prispieť svojim priateľom v Skupine dobrými vecami – skúsenosťami, silou a nádejou?

Myšlienka

“Nebudem očakávať, že na stretnutí budú všetci počúvať moje nariekanie. Modlím sa za to, aby to, čo tam prinesiem, pomohlo a nadchlo iných alebo nadhodilo problém, na základe ktorého si všetci zlepšíme svoje chápanie.”

Pridaj komentár