Al-Anon 12. jún

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany / Deň po dni /

„Je naozaj škoda, že nemôžeme ísť niekde na trh a kúpiť si veľký balík zmyslu pre humor rovnako, ako si môžeme kúpiť napríklad droždie. Oboje vykonáva približne rovnakú prácu: droždie dodáva chlebu ľahkosť, príjemnú konzistenciu a chuť; humor uľahčuje ťaživú zložitosť nášho každodenného života a vyhládza hrboľaté miesta v našej vzájomnej komunikácii.

Pripomienka na dnešný deň:

Chcem si pamätať, že zakaždým, keď mám pokušenie zaujať ťažký, pochmúrny pohľad na udalosť, nakoniec to nemusí byť až také zlé. Možno, ak sa na to pozriem bližšie, je v tom prvok zábavy – fantázie, absurdnosti alebo dokonca uľavujúcej pochabosti. Moja nálada spôsobuje, že to vidím čierno aj vtedy, keby som to mohol rozjasniť nádychom ružovej farby.

Budem sa usilovať hľadať veci, ktoré môžu k môjmu životu pridať veselosť a vykompenzovať tie vážne alebo problematické. Budem si rozvíjať zručnosť pre rozpoznanie humorných momentov a pre to, aby som sa z nich mohol tešiť. Toto môže byť naozaj konštruktívny spôsob, ako odpútať svoju myseľ od mojich každodenných ťažkostí.

Myšlienka:

„Je to obyčajne úzkosť, ktorá nám bráni v tom, aby sme v živote videli tie jasnejšie a krajšie veci. Úzkosť existuje v našom vnútri, preto máme slobodu odmietnuť jej účinok na spôsob, akým reagujeme na to, čo sa nám stane.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

Pridaj komentár