Al-Anon 06. apríl

AL-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Pre svoje vlastné dobro budem chodiť na stretnutia Svojpomocnej skupiny Dvanástich krokov Al-Anon s otvorenou mysľou pripravený prijímať nové myšlienky. Pre svoje vlastné dobro ich budem aplikovať vo svojom živote.

Ak budem chodiť na stretnutia s pevne zavretou mysľou a budem neustále pripravený kritizovať to, čo počujem, je to akoby som držal lyžičku pod Niagarským vodopádom v snahe získať vodu a uhasiť svoj smäd.

Na každom stretnutí Slupiny môžu prítomní získať niečo dôležité, ale musím byť ochotný počúvať a zdieľať sa.

Pripomienka na dnešný deň

Budem pamätať, že do Skupiny chodím kvôli usmerneniu a emocionálnej podpore, ktorú inde nenájdem. Dostanem pomoc od iných, ktorí chápu moje utrpenie; budem prosiť o ich vedenie, čo sa týka mojich nedostatkov, ktoré možno sám ťažko rozoznávam. Viem, že nemusím prijať všetko, čo sa tam hovorí, ale mysliaci proces, ktorý tam vzniká, ma nasmeruje na tú správnu cestu.

Modlitba

„Modlím sa, aby som mohol stále prinášať uzdravujúcu zvesť ostatným členom v Skupine a modlím sa za ochotu hľadať dobro v tom, čo mi budú hovoriť.“

#AlAnon#Spoluzavislí#DvanásťKrokov#SvojpomocnáSkupina#Uzdravenie#Alkoholizmus#RodinnáDisfunkcia#DennéZamyslenia#DeňPoDniSAlAnonom

http://www.alanonslovensko.sk/zamyslenia.html

Pridaj komentár