Al-Anon 22. marec

Al-Anon / 12 krokov / 12 tradícií / 12 princípov / Slogany /

„Ustarostenosť je bežný stav, v ktorom sa nachádzajú tí, čo sú v Svojpomocnej skupine Dvanástich krokov nováčikmi. Na ustarostenosť sme si tak zvykli, že sa jej nemôžeme striasť ani vtedy, keď sú naše mysle presvedčené o tom, že k ničomu nevedie. Rozmýšľame o tom, čo sa stalo včera a sme si istí, že je to vodítkom k hrozným veciam, ktoré sa určite udejú zajtra. Členovia Svojpomocnej skupiny Dvanástich krokov pre anonymných alkoholikov (AA) nám ukázali dobrý príklad, ako žiť deň po dni. Ak na tom budeme v Skupine pracovať, môžeme sa oslobodiť od včerajška aj zajtrajška. Dnešok je len krátkym súborom 24 hodín, čo je slušne zvládnuteľný časový úsek, na ktorý sa môžeme sústrediť, aby sme ho dobre využili.

Pripomienka na dnešný deň

Nedovolím, aby ma zasypali myšlienky na veci, ktoré sú minulosťou. Nebudem sa trápiť kvôli zajtrajšku až dovtedy, kým sa nestane dneškom. Čím lepšie využijem dnešný deň, tým je pravdepodobnejšie, že zajtrajšok bude jasnejší.

Myšlienka

“Nech ma moje myšlienkové fantazírovanie nevedie k predvídaniu problémov, pretože nemôžem dopredu vedieť, čo prinesie budúcnosť.”

Pridaj komentár