To, čo je

Na tomto linku nájdete ostatné meditácie:
https://thadeuss.wz.sk/na-prahu-premeny/

Deň sto štyridsiaty siedmy

„Najlepším spojencom Boha je to, čo je – nie to, čo by malo byť, čo by mohlo byť, ani to, čo je potrebné. Boh a milosť môžu vždycky pracovať len s tým, čo je skutočné. Naopak na nereálnom, vykonštruovanom a iluzórnom Boh stavať nemôže. Nie je na čom!

A „skutočné“ je vždy zmiešané, čiastočne svetlé a čiastočne temné, a to bez ohľadu na to, či ide o vašu rodinu a priateľov, skupiny a inštitúcie, do ktorých patríte, alebo o vás samotných. Problém nie je „niekde vonku“: že vás vaši rodičia dosť nemilovali, vaša drahá polovička pre vás nie je tou správnou osobou, váš šéf vás nedoceňuje.

Začnite u seba. Nie ste dokonalí, ale to je v poriadku. Nemusíte napraviť všetko a všetkých a nemusíte všetko ani všetkým vysvetľovať. Nechajte dokonalého Boha, nech miluje vás nedokonalých. Nikto iný, koho by Boh mohol milovať, tu nie je! Odtiaľto vyjdite a sami uvidíte, kam povedie ďalší krok.

Ako sa môžem viac sústrediť na to, čo „je“, namiesto všetkého toho „malo by sa“, „mohlo by sa“ a „keby“?

Richard Rohr: Na prahu premeny – denné meditácie pre mužov; str. 173.

#MužskáSpiritualita #NaPrahuPremeny #DennéMeditáciePreMužov #RichardRohr #Maskulinita #Meditácia #DuchovnáLiteratúra #MeditáciePreMužov

#ToČoJe

Pridaj komentár