Vyrieš si to, chlapče!

Deň sto deväťdesiaty

Na tomto linku nájdete ostatné meditácie:
https://thadeuss.wz.sk/na-prahu-premeny/

„Vyrieš si to, chlapče!“ – to je dobrá rada, pretože to, čo si nevyriešime, nás bude aj tak ďalej rovnako ovplyvňovať. Potlačovať to, čo nechceme riešiť, je ako snažiť sa držať nafúknutú loptu pod hladinou a pritom ďalej žiť akoby nič. Chvíľu sa vám to možno bude dariť, ale akonáhle si životné prekážky a príležitosti vyžiadajú vaše sústredenie, lopta vyskočí na hladinu – často v tých najmenej vhodných chvíľach.

To, čo potlačujeme – onen tieňový aspekt života – nás skôr či neskôr prepadne zo zálohy. Nevieme, prečo máme depresiu alebo čo nás naštvalo, prečo sa všetko a všetci spikli proti mám. Možno si uvedomíme, že jednáme akoby v ohrození, ale že máme strach, to si pripustiť nedokážeme. Strach si v živote mužov vydobyl mocné postavenie a podarilo sa mu to presne vďaka tomu, že muži strach potlačujú a nechcú ho riešiť. A keď potom vyskočí ako lopta na hladinu, nevime ani o čo ide. Vieme len, že sme rozčúlení a nie sme v dobrej forme. Ak nemáme inú možnosť, pravdepodobne siahneme po niečom k pitiu.

Aké strachy, zlobu či iné tienne časti seba samého sa snažím potlačiť?
Ako sa tieto veci v mojom živote vynárajú na povrch?

Richard Rohr: Na prahu premeny – Denné meditácie pre mužov; strana 216.

#MužskáSpiritualita #NaPrahuPremeny #DennéMeditáciePreMužov #RichardRohr #Maskulinita #Meditácia #DuchovnáLiteratúra #MeditáciePreMužov

Pridaj komentár