Tuniakový tatarák

Ingrediencie:

300 g (fileta) tuniak
30 g olivy
2 ks menšie paradajky
2 PL kapary
olej olivový
soľ
korenie čierne mleté
vňať petržlenová
šťava citrónová

Postup
1
Surovú filetu tuniaka nakrájame na 0,5 cm kocky, aj menej, olivy nakrájame nadrobno, z paradajok odstránime stred so semienkami a nakrájame ich nadrobno.

2
Zmiešame kúsky tuniaka, olivy, paradajky, kapary, nasekanú petržlenovú vňať, polejeme olejom, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

3
Tatarák vytvarujeme na tanier a podávame s hriankami. My sme si hrianku natreli cesnakom. Manžel mal trochu obavy, ako bude chutiť surová ryba. Ale bolo to luxusné jedlo, nestačila som robiť hrianky. Už teraz sa teší, kedy si ten tatarák urobíme znovu.


Druhý recept

Suroviny
tuniak
jarná cibuľka
zázvor
sójová omáčka
citrónová šťava
soľ
korenie čierne mleté

Online leták
Postup
1
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z neho šťavu. Pridáme ostatné suroviny podľa chuti a premiešame. Podávame s hriankou.

2
Veľmi jednoduchý a luxusný recept, vďaka ktorému sa rozprúdi vaša chuť do jedla.