Jedálniček

PRVÝ TÝŽDEŇ

Hrášková polievka s mrkvou na cibuľke a s mrvancami.
Pečené zemiaky na plechu so soľou so zakysankou.

Cibuľačka so syrom.
Liptovské halušky s bryndzou a oškvarkami.

Hustá talianska paradajková polievka s parmezánom a bazalkou.
Pečená zelenina na plechu s cesnakovým dresingom.

Cícerová polievka.
Lečo s klobáskou ku chlebu.

Ázijská zeleninová polievka.
Ázijská panvica s údeným tofu na ustricovej omáčke ku chlebu.

Kelová polievka.
Varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou smažený karfiol a majonéza.

Domáci zeleninový vývar.
Kurací steak s hubovou omáčkou a restovanými zelenými fazuľkami.

DRUHÝ TÝŽDEŇ

Fazuľová polievka s koreňovou zeleninou.
Špenátové cestoviny so smotanovou omáčkou a parmezánom.

Mrkvový krém so zázvorom.
Zemiaková fučka so smaženou cibuľou ku zakysanke.

Cesnačka so šunkou, syrom a žĺtkom.
Liptovské halušky so syrokrémom a slaninkou.

Údená polievka – slaninková.
Ryža miešaná so zeleninou.

Vajíčková polievka.
Restovaná kuracia pečienka s horčicou ku chlebu.

Reďkvičková polievka (z bielej reďkvičky).
Lečo ku vareným zemiakom.

Domáci hovädzí vývar.
Pácovaná krkovička na gril so zeleninou dusenou na masle.

TRETÍ TÝŽDEŇ

Hubovo, zeleninovo, zemiaková polievka s mrvancami.
Zeleninová panvička s chlebom.

Kmínová polievka.
Liptovské halušky s kapustou a slaninkou.

Krémová špenátová polievka.
Francúzske zemiaky.

Šošovicová polievka.
Krémové hubové rizoto.

Pórková polievka.
Perkelt na smotane s haluškami.

Bryndzová polievka.
Zemiaky zapekané s kyslou kapustou a Slovenskou točenou.

Domáci kurací vývar.
Bologneske špagety.

ŠTVRTÝ TÝŽDEŇ

Bravčové karé na horčici s ryžou.

Tekvicový prívarok so smaženou tekvicou a zemiakovou kašou.

Špagety carbonara.

Krémová polievka so zeleného hrášku.

Mexické fazule s klobásou ku chlebu

Lacný jedálniček

Pondelok

Raňajky

Ovsené vločky

Desiata

Mrkvovo-jablkový šalát

Ingrediencie na 3 porcie po cca 150 g prerobiť na 8 porcií
– Mrkva 200 g
– Jablko 100 g
– Citrón 0,5 PL
– Orechy vlašské 25 g
– Olej olivový extra panenský 1,5 PL
– Med včelí 1 PL
– Soľ štipka
– Korenie čierne čerstvo mleté štipka
– Voda 1 dcl
Spolu 461 g = 200+100+5+25+15+10+3+3+100

Pomer Mrkvy a Jablka 2:1 Pomer Olej a Citrón 3:1

Obed

Polievka
Mrkvová krémová polievka
Krutóny

Ingrediencie na štyri porcie po 333 ml:
Olivový olej extra panenský 3 PL
Cibuľa žltá 1 KS / 70 g
Cesnak prelisovaný 3 strúčiky 10 g
Zázvoru strúhaný na jemno 50 g
Mrkva na kocky 300 g (6 KS)
Soľ 1 KL
Korenie čierne čerstvo mleté 1/2 KL
Muškátový oriešok mletý 1/4 KL
Kurkuma mletá 1 KL
Chilly mleté 1/2 KL
Zeleninový vývar 750 ml
Citrón 2 PL
Citrónová kôra 1 KL
Lúpané nesolené tekvicové jadierka / hrsť petržlenovej vňate / čerstvý koriander / jarná cibuľa
Spolu 1285 g =30+70+10+50+500+100+3+1,5+0,75+1,5+1000+20+3+45

Ingrediencie na krutóny:
Chlieb 300 g
Olivový olej extra panenský 3 PL

Hlavný chod
Mrkvové fašírky
Slovenský šalát
Mrkvovo-jablkový šalát

Ingrediencie na 4 porcie :
Mrkva nastrúhaná na jemno 500 g
Cibuľa žltá 1 KS / 70 g
Cesnak prelisovaný 3 strúčiky 10 g
Ovsené vločky 150 g
Vajce 1-4 KS
Olej olivový extra panenský 2 PL
Majorán 2 ČL
Korenie čierne čerstvo mleté 1/2 KL
Soľ 1 KL
Strúhanka na obaľovanie
Olej na vysmážanie

Ingrediencie na Slovenský šalát na 4 porcie po 400 g:
Zemiaky varené v šupke 1000 g
Cibuľa žltá 5 KS / 350 g
Olej olivový extra panenský 6 PL
Ocot 2 PL
Vývar zeleninový 200 ml
Soľ 30 g
Cukor 3 PL
Korenie nové celé 4 KS
Korenie čierne celé 10 KS
Bobkový list 2 KS
Rasca celá 1/2 ČL
Korenie čierne čerstvo mleté 1/2 ČL
Soľ štipka
Spolu 1693 g =1000+350+60+20+200+30+30+3

Pomer Olej a Ocot 3:1

Dezert
Mrkvový koláč

Ingrediencie:
Mrkva nastrúhaná na jemno 300 g
Zázvor nastrúhaný na jemno 20 g
Vajce 3 KS
Olej slnečnicový 140 ml
Cukor práškový 150 g
Med včelí 50 g
Orechy vlašské nastrúhané 75g
Ovsená múka 200 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 KS
Škorica mletá 1 KL
Hrozienka 30 g
Voda podľa potreby

Olovrant

Mrkvový koláč
Mrkvovo-jablkový šalát

Večera

Polievka
Mrkvová krémová polievka
Krutóny
Hlavný chod
Mrkvové fašírky
Slovenský šalát
Mrkvovo-jablkový šalát
Dezert
Mrkvový koláč

2 odpovede na „Jedálničeks“

  1. Spätné upozornenie: Cícerová polievka | Thadeuss

Nie je možné pridávať komentáre.