PRVÝ TÝŽDEŇ
Hrášková polievka s mrkvou na cibuľke a s mrvancami.
Pečené zemiaky na plechu so soľou so zakysankou.
Cibuľačka so syrom.
Liptovské halušky s bryndzou a oškvarkami.
Hustá talianska paradajková polievka s parmezánom a bazalkou.
Pečená zelenina na plechu s cesnakovým dresingom.
Cícerová polievka.
Lečo s klobáskou ku chlebu.
Ázijská zeleninová polievka.
Ázijská panvica s údeným tofu na ustricovej omáčke ku chlebu.
Kelová polievka.
Varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou smažený karfiol a majonéza.
Domáci zeleninový vývar.
Kurací steak s hubovou omáčkou a restovanými zelenými fazuľkami.
DRUHÝ TÝŽDEŇ
Fazuľová polievka s koreňovou zeleninou.
Špenátové cestoviny so smotanovou omáčkou a parmezánom.
Mrkvový krém so zázvorom.
Zemiaková fučka so smaženou cibuľou ku zakysanke.
Cesnačka so šunkou, syrom a žĺtkom.
Liptovské halušky so syrokrémom a slaninkou.
Údená polievka – slaninková.
Ryža miešaná so zeleninou.
Vajíčková polievka.
Restovaná kuracia pečienka s horčicou ku chlebu.
Reďkvičková polievka (z bielej reďkvičky).
Lečo ku vareným zemiakom.
Domáci hovädzí vývar.
Pácovaná krkovička na gril so zeleninou dusenou na masle.
TRETÍ TÝŽDEŇ
Hubovo, zeleninovo, zemiaková polievka s mrvancami.
Zeleninová panvička s chlebom.
Kmínová polievka.
Liptovské halušky s kapustou a slaninkou.
Krémová špenátová polievka.
Francúzske zemiaky.
Šošovicová polievka.
Krémové hubové rizoto.
Pórková polievka.
Perkelt na smotane s haluškami.
Bryndzová polievka.
Zemiaky zapekané s kyslou kapustou a Slovenskou točenou.
Domáci kurací vývar.
Bologneske špagety.
ŠTVRTÝ TÝŽDEŇ
Bravčové karé na horčici s ryžou.
Tekvicový prívarok so smaženou tekvicou a zemiakovou kašou.
Špagety carbonara.
Krémová polievka so zeleného hrášku.
Mexické fazule s klobásou ku chlebu
Lacný jedálniček
Pondelok
Raňajky
Ovsené vločky
Desiata
Mrkvovo-jablkový šalát
Ingrediencie na 3 porcie po cca 150 g prerobiť na 8 porcií
– Mrkva 200 g
– Jablko 100 g
– Citrón 0,5 PL
– Orechy vlašské 25 g
– Olej olivový extra panenský 1,5 PL
– Med včelí 1 PL
– Soľ štipka
– Korenie čierne čerstvo mleté štipka
– Voda 1 dcl
Spolu 461 g = 200+100+5+25+15+10+3+3+100
Pomer Mrkvy a Jablka 2:1 Pomer Olej a Citrón 3:1
Obed
Polievka
Mrkvová krémová polievka
Krutóny
Ingrediencie na štyri porcie po 333 ml:
Olivový olej extra panenský 3 PL
Cibuľa žltá 1 KS / 70 g
Cesnak prelisovaný 3 strúčiky 10 g
Zázvoru strúhaný na jemno 50 g
Mrkva na kocky 300 g (6 KS)
Soľ 1 KL
Korenie čierne čerstvo mleté 1/2 KL
Muškátový oriešok mletý 1/4 KL
Kurkuma mletá 1 KL
Chilly mleté 1/2 KL
Zeleninový vývar 750 ml
Citrón 2 PL
Citrónová kôra 1 KL
Lúpané nesolené tekvicové jadierka / hrsť petržlenovej vňate / čerstvý koriander / jarná cibuľa
Spolu 1285 g =30+70+10+50+500+100+3+1,5+0,75+1,5+1000+20+3+45
Ingrediencie na krutóny:
Chlieb 300 g
Olivový olej extra panenský 3 PL
Hlavný chod
Mrkvové fašírky
Slovenský šalát
Mrkvovo-jablkový šalát
Ingrediencie na 4 porcie :
Mrkva nastrúhaná na jemno 500 g
Cibuľa žltá 1 KS / 70 g
Cesnak prelisovaný 3 strúčiky 10 g
Ovsené vločky 150 g
Vajce 1-4 KS
Olej olivový extra panenský 2 PL
Majorán 2 ČL
Korenie čierne čerstvo mleté 1/2 KL
Soľ 1 KL
Strúhanka na obaľovanie
Olej na vysmážanie
Ingrediencie na Slovenský šalát na 4 porcie po 400 g:
Zemiaky varené v šupke 1000 g
Cibuľa žltá 5 KS / 350 g
Olej olivový extra panenský 6 PL
Ocot 2 PL
Vývar zeleninový 200 ml
Soľ 30 g
Cukor 3 PL
Korenie nové celé 4 KS
Korenie čierne celé 10 KS
Bobkový list 2 KS
Rasca celá 1/2 ČL
Korenie čierne čerstvo mleté 1/2 ČL
Soľ štipka
Spolu 1693 g =1000+350+60+20+200+30+30+3
Pomer Olej a Ocot 3:1
Dezert
Mrkvový koláč
Ingrediencie:
Mrkva nastrúhaná na jemno 300 g
Zázvor nastrúhaný na jemno 20 g
Vajce 3 KS
Olej slnečnicový 140 ml
Cukor práškový 150 g
Med včelí 50 g
Orechy vlašské nastrúhané 75g
Ovsená múka 200 g
Kypriaci prášok do pečiva 1 KS
Škorica mletá 1 KL
Hrozienka 30 g
Voda podľa potreby
2 odpovede na „Jedálničeks“
Nie je možné pridávať komentáre.