Zamyslenie manželov Hoxarovcov z Otcovho Srdca na Piatok 03.06. 2022.

„Pred mnohými rokmi Robert videl pôvodný film Krotitelia duchov, keď pracoval v New Yorku. Keď sme sa potom dostali do nejakých ťažkostí, jeden z nás povedal: ‚Koho zavoláš? Krotiteľov duchov“. Nie že by Krotitelia duchov vyriešili nejaký z našich problémov, ale bola to chytľavá fráza.

Keď som pracovala ako lekárka, boli chvíle, keď som si nebola istá, čo je pre pacienta najlepšie. Niekedy som diskutovala o pacientovi s ostatnými kolegami na pracovisku, zatiaľ čo inokedy som pacienta poslala ku špecialistovi v miestnej nemocnici. Potrebovala som radu a odbornosť iných ľudí.

Festus mal problém. Vo svojej práci bol nový, a tak navštívil Jeruzalem, aby sa stretol so židovskými vodcami. Žiadali o láskavosť, totiž aby bol Pavol prevezený do Jeruzalema a ‚dostavil sa na súd‘. Ich cieľom bolo prepadnúť ich a zabiť ho pri prevoze. Pavol bol v Cézarei, a tak sa Festus rozhodol vypočuť ich sťažnosti v Cézarei. Ich sťažnosti však nedávali zmysel a Pavol, ktorý nechcel byť zabitý na ceste do Jeruzalema, sa odvolal k cisárovi. Takže Festus mal poslať Pavla do Ríma, ale aké bolo jeho obvinenie? O niekoľko dní neskôr Festa navštívil kráľ Agrippa. Rozumel židovským záležitostiam a tak sa s ním Festus rozprával o Pavlovi.

Hovoríme s druhými ľuďmi, ale Ježiš má inú perspektívu; „Duch Svätý vás naučí všetko a pripomenie vám všetko, čo som vám hovoril.“ Mohli by sme teda pristupovať k svojim ťažkým situáciám inak? Zaujíma sa Duch Svätý o naše problémy? Verím, že odpoveď na obe tieto otázky je „áno“. Počula som svedectvo muža, ktorý mal v práci problémy s počítačom. Programátori povedali, že neexistuje žiadne riešenie jeho problému. Nemal východisko. Ale potom raz v noci zacítil, že k nemu Boh hovorí, a zapísal si, čo bolo povedané. Bol to kód. Keď jeho žena vložila ten kód do počítača, jeho problém bol vyriešený. Wau!

Takže bez ohľadu na našu situáciu, akýmkoľvek ťažkostiam čelíme, môžeme hovoriť s Otcom a prosiť Ducha Svätého o múdrosť. Môžeme nájsť odpoveď v našich myšlienkach, v slovách z Písma, prostredníctvom priateľa, ktorý hovorí do nášho života, alebo môžeme zažiť nadprirodzené stretnutie s Duchom Svätým. Modlím sa, aby vo vašich ťažkostiach bol Duch Svätý vašou múdrosťou a vodcom.“

Pridaj komentár