Al-Anon 10. marec

Al-Anon

„Prečo som prišiel do Svojpomocnej skupiny Dvanástich krokov? Väčšina z nás prišla preto, lebo sme boli zúfalí, osamelí, zmätení správaním závislého.

Dôležitá vec, ktorú je potrebné zvážiť, je táto: Som dostatočne zúfalý na to, aby som vyskúšal dvanásť krokov, aj keď neverím, že so mnou niečo nie je v poriadku? Prišiel som, lebo som chcel vedieť, ako zmeniť mne blízkeho človeka a prvá vec, ktorú som sa tu dozvedel bolo to, že jediný človek, ktorý sa môže zmeniť, som ja. Ak chcem naozaj nový spôsob života, najprv sa pozriem hlboko do seba a priznám si svoje vlastné nedostatky.

Pripomienka na dnešný deň

Nie je to závislí, za koho som zodpovedný. Mojou povinnosťou je urobiť niečo so svojimi vlastnými chybami, svojim podielom v chaose, akým sa stal náš život. Dokážem si priznať, že moje vlastné iracionálne správanie mi pomohlo tento chaos vytvoriť? Som si istý, že si to časom s pomocou Skupiny uvedomím.

Modlitba

“Modlím sa za pokoru prijať skutočnosť, že potrebujem pomoc, a za neochvejnosť zámeru uskutočniť to. V snahe za lepším spôsobom života prosím o pomoc svoju vyššiu moc.”“

Pridaj komentár