Al-Anon 09. marec

Al-Anon

„Strata sebaovládania, môžeme ju nazvať aj “útokom hnevu”, môže byť takisto chorobou. Postihuje mnohých z nás predtým (a často aj potom), než prídeme do Skupiny. Túto chorobu sa snažíme vyliečiť aplikovaním programu Skupiny do nášho myslenia. Symptóm choroby hnevu je nekontrolovateľným impulzom súdiť a odsudzovať niekoho iného. V tomto emocionálnom výbuchu naozaj uplatňujem, že všetko to, čo si myslím a robím je správne a všetko, čo robí niekto iný, je nesprávne. Keby som nebol chorý, keď som odsudzoval a obviňoval, aspoň by som si uvedomil, že momentálna úľava, ktorú získam z mojich výbuchov, je veľmi zlou mzdou za následky, ktoré musím niesť.

Pripomienka na dnešný deň

V Skupine sa učím byť dobrý sám k sebe. Nie som chorý, keď dovoľujem, aby hnev zničil moju duševnú rovnováhu a pokoj mysle? Keď strácam kontrolu, neodovzdávam ju tomu, ku komu sa správam ako k svojmu protivníkovi? Dokáže hnev niekedy vyjadriť lásku?

Modlitba

“Modlím sa za pokoj, aby mi pomohol vyliečiť moju vlastnú citovú nestabilitu. Dovoľ mi využiť vyrovnanosť, aby som ňou mohol zmierniť účinok čohokoľvek, čo sa udeje mimo mňa.”

Pridaj komentár