Al-Anon 08. marec

Al-Anon

„Keď bolo moje srdce a myseľ plné sklamania, nemal som nijaké miesto, aby som sa mohol zaujímať o iných. Denne som sa mučil, rozmýšľal stále dookola o tom istom a rozhodoval najprv o jednom márnom postupe a potom o druhom. Medzi mnou a mojim problémom nebol nijaký vzduch, nijaký priestor na dýchanie; boli sme zamotaní a popletení. Nič som nevidel priamo a jasne, nič nebolo zjavené v jeho skutočných farbách, len plameň červenej, plameň neustálej hystérie a obáv. Nájsť východisko z tohto myslenia je samé o sebe zázrakom; tento zázrak som našla v Skupine. Zameral som sa na moje vlastné problémy ich porovnaním s problémami ostatných. Zistil som, že by som im mohol venovať nejakú myšlienku a súcit a potom som začal prežívať pokoj mysle.

Pripomienka na dnešný deň

Je to delenie sa so skúsenosťami a nádejou, čo spôsobuje, že naše kontakty v Skupine sú pre nás také dôležité. Zakaždým, keď čítame niečo o tom, ako Skupina funguje, zakaždým, keď navštívime stretnutie alebo sa s niekým zo Skupiny telefonicky rozprávame, rastieme vo vyrovnanosti a sile.

Modlitba

“Dovoľ mi prijať všetku útechu, ktorú mi poskytuje tento spôsob života, pretože viem, že mi môže pomôcť vo všetkých životných skúškach.”

Pridaj komentár