Al-Anon 8. február

Al-Anon

Keď na svojpomocnú skupinu prídeme po prvýkrát, žasneme nad množstvom radostných a usmievajúcich sa ľudí, ktorých vidíme v skupine. Myslíme si, že nie je možné, aby mali rovnaké problémy ako my, no čoskoro zistíme, že mnohí z nich sú na tom oveľa horšie ako sme my.

Po určitom čase, keď absolvujeme väčší počet stretnutí, začneme objavovať, prečo títo ľudia vyzerali tak optimisticky, pretože sa s nimi začneme deliť o ich tajomstvo a používať ho v našich každodenných životoch.

Pripomienka na dnešný deň

To, čo urobil program svojpomocnej skupiny pre iných, môže urobiť aj pre mňa – ak budem počúvať a prijímať to, čo počúvam a budem to každý deň používať. Nechodím tam len preto, aby som sa zbavil svojich vlastných problémov, ale aby som sa od druhých naučil, ako ich zvládať.

„Modlím sa, aby som bol vedená do nového spôsobu zmýšľania o problémoch, ktorým musím čeliť. Nový uhol pohľadu ich posunie do novej perspektívy a zmenší do únosnej miery. Modlím sa hlavne za to, aby som sa vyhýbal zveličovaniu svojich problémov až do takej miery, že by ma celkom premohli.“

Pridaj komentár