Tuniakový tatarák

Ingrediencie:

  • 150 g tuniaka
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžica olivového oleja

Suroviny
300 g (fileta)
tuniak
30 g
olivy
2 ks menšie
paradajky
2 PL
kapary
olej olivový
soľ
korenie čierne mleté
vňať petržlenová
šťava citrónová

Tuniakový tatarák
Ingrediencie: steak z tuniaka, cibuľa, citrón, žltá paprika, olivový olej, zázvor, horčica, soľ, čierne korenie

Postup: Tuniaka nakrájajte nadrobno, pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a okoreňte. Olivový olej zmiešajte s nadrobno nakrájanou cibuľou, pridajte trochu strúhaného zázvoru a horčice. Premiešajte s tuniakom a nechajte odležať v chlade. Podávajte so žltou paprikou a cesnakovým toastom. K tuniakovému tataráku sa hodia aj olivy.