Thajská Tom Yum polievka

Polievky / Ázia

Ingrediencie:

1,4 litra – kurací vývar
2 čl sušenej citrónovej trávy dať do čajového vrecka, aby sa dala vybrať (odporúčané je 6 tyčiniek čerstvej citrónovej tráva, ľahko rozdrvených po uvarení vybrať z polievky preč)
1 čl – sušenej citrónovej kôry dať do čajového vrecka, aby sa dala vybrať (odporúčané je 6 listov kafry limetkovej uvariť a následne vybrať z polievky preč)
5 cm – čerstvý zázvor nakrájaný na jemno (odporúčaná je galanga, ktorú rozdrvíme a po uvarení vyberieme z polievky preč)
2 ks – stredne veľkých paradajok nakrájaných na šestnástiny (nemusia byť)
1/2 ks – šťava z citróna ( alebo šťava z celej limetky)
3 červené čili papričky, tenké plátky alebo chilli
75 ml rybacej omáčky
1 pl – trstinový cukor
1 ks – stredne veľká červená cibuľa
3 ks strúčiky cesnak
trochu čerstvého koriandra
6 ks stredne veľkých šampiňónov
250 ml kokosového mlieka
30 ml tamarinda omáčky
12 surových tigrích kreviet, vylúpaných a vypitvané a rozdelených na polovicu

po 10dkg kreviet, mušlí – slávok, rýb, šampiňónov a cherry paradajok
1 stredne veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2ks citrónovej trávy – nakrajame na šikmé pásiky
1pl rybacej omáčky
250 ml kokosového mlieka
1 čl soli
2 čl trstinového cukru
šťava z ks 2 limetiek
5 cm galangy (alebo zázvoru)
2 pl Tom Yum pasty
1,5l kuracieho vývaru (alebo len vody)
viazanicku koriandra
1 pl oleja
2 veľké zelené čili papriky nakrájané na šikmo
5 malých celých čili papričiek